Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Λάμπρος Γκούστρας

Ο Λάμπρος Γκούστρας απεβίωσε στις 14-3-2002 και η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.
Γεννήθηκε το 1927. Το 1961 παντρεύτηκε με τη Βικτωρία Κουλούρη και απέκτησαν δύο παιδιά, το Δημήτρη και τη Μαριάνα, που είναι παντρεμένα. Ο Δημήτρης με την Ασημίνα (Σύλβια) Παρακεντέ και η Μαριάνα με τον Παύλο Πασχαλίδη.
Lampros GkoustrasΔύο πανέμορφα και πανέξυπνα εγγονάκια ήρθαν να γλυκάνουν τα τελευταία χρόνια της ζωής του Λάμπρου.
Ήταν αστυνομικός και υπηρέτησε στην υπηρεσία του ευσυνείδητα και με συνέπεια 28 χρόνια. Ήταν επίσης τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εμπορικής.
Ήταν ένα κόσμημα για την κοινωνία, ένας σωστός οικογενειάρχης, ένας συνεπής και ευσυνείδητος αστυνομικός, ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, που έζησε μια ζωή χωρίς κακίες, ήσυχη, ανιδιοτελή, με την καρδιά του γεμάτη αγάπη για τον κόσμο.
Ήταν λιτός, ολιγαρκής και εγκρατής. Πίστευε στη οικογένεια και στην ηθική διαμόρφωση του ανθρώπου μέσα στους κόλπους της και στην συμβολή της στην κοινωνική αγωγή, που βοηθάει τον Άνθρωπο να εναρμονίσει τις σχέσεις του με το σύνολο και να συνειδητοποιήσει την αξία των κοινωνικών αρετών.
Και το σημαντικότερο γι αυτόν ήταν πως υπήρξε ένας άνθρωπος με αγωγή, με ανατροφή, λόγω της σωστής διαπαιδαγώγησης που βίωσε, μέσα απ΄το φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον που μεγάλωσε.

No thoughts on “+ Λάμπρος Γκούστρας”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου