Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Νικόλαος Παλαιολόγος

Στις 28-2-2011, απεβίωσε ο γνωστός γιατρός (Μαιευτήρας-Γυναικολόγος), Νικόλαος Παλαιολόγος και η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος.
Nikolaos PaleologosΣτο τελευταίο αντίο του γιατρού παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και συγγενείς ο δήμαρχος Χαλκιδέων, εκπρόσωποι της πολιτικής, φορείς του τόπου σύσσωμη η ιατρική κοινότητα της Χαλκίδος και πάρα πολύς κόσμος. 
Ο Νίκος Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1923 στη Στενή Ευβοίας. 
Γονείς του ήταν ο Σπύρος Παλαιολόγος από τη Στενή και η Αναστασία θεοδωράκη επίσης από τη Στενή. 
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αριστεύοντας και εν συνεχεία, υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό σαν Ανθυπολοχαγός της Δεύτερης μοίρας Ορεινών Καταδρομών. από το 1945 μέχρι το 1949. 
Έλαβε την ειδικότητα του Χειρούργου Μαιευτήρα-Γυναικολόγου αριστεύοντας και εργάστηκε σαν Επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μαιευτηρίου Αλεξάνδρα, δίπλα στον παγκοσμίως γνωστό καθηγητή Νικόλαο Λούρο, ο οποίος, ως αναγνώριση της επιστημονικής του επάρκειας και ευσυνειδησίας, τον πρότεινε για Διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας το 1960, όπου παρέμεινε ως Διευθυντής μέχρι το 1983.
Εργάστηκε επίσης και στην Κλινική του πρώην Υπουργού Αντώνη Κακαρά και εκλέχτηκε πολλές φορές από τους συναδέλφους του Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, διαρκώς από το 1970 μέχρι το 1984, συμμετείχε δε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφανοτροφείου Χαλκίδας. 
Διατηρούσε ιδιωτική μαιευτική κλινική μαζί με τους γνωστούς γιατρούς- γυναικολόγους, Λεφτάκη και Βάλα. 
Το 1962 παντρεύτηκε με την Ρούλα Γρηγορίου, κόρη γνωστού Δικηγόρου της Τρίπολης. και απέκτησαν δύο παιδιά, το Σπύρο που είναι Οικονομολόγος και την Αναστασία (Νάνσυ), που είναι σύζυγος του Μηχανολόγου-Μηχανικού και προέδρου του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ευβοίας Κώστα Λάππα, από την οποία απέκτησε και ένα εγγονάκι τη Σταυρίνα Μαρία, που αγαπούσε υπερβολικά.. 
Ήταν αξιοπρεπής, απλός, ειλικρινής, αγαπητός σε όλους, ευγενής, ευπροσήγορος, και άνθρωπος της προσφοράς. Υπήρξε πρώτα γιατρός με υψηλοτάτου επιπέδου κατάρτιση, αλλά και με ευρύτερη μόρφωση, κοινωνικός αγωνιστής, έδινε αξία και σημασία στον κάθε συνάδελφό του και ιδιαίτερα στους υφισταμένους του. Πρόσφερε δε ανιδιοτελώς τις ιατρικές του υπηρεσίες. 
Γι αυτό άλλωστε υπήρξε για σειρά ετών διευθυντής του Νοσοκομείου Χαλκίδας και γι αυτό η Ιατρική κοινότητα της Εύβοιας τον τιμούσε, εκλέγοντάς τον στη θέση του προέδρου του συνδικαλιστικού της οργάνου για πάρα πολλά χρόνια και με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος. 
Ιδιαιτέρως δε σημαντική ήταν η αγάπη του, η προσφορά και η βοήθεια για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Στενή και τους συμπατριώτες του.

No thoughts on “+ Νικόλαος Παλαιολόγος”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου