Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Χρήστος Μπέκος

Ο Χρήστος Μπέκος απεβίωσε στις 9-3-1977, σε ηλικία 67 ετών (είχε γεννηθεί το 1910) και η κηδεία του έγινε στην Άνω Στενή.
Cristos Mpekos 1Ο Χρήστος Μπέκος, μόνιμος κάτοικος Στενής, ασχολιόταν με γεωργικές εργασίες, αλλά και σ΄αυτόν τον τομέα πρωτοτυπούσε, αφού εξέτρεφε κουνέλια, περιστέρια κλπ., εκτός από τις κλασικές γεωργικές και μικροκτηνοτροφικές ασχολίες των κατοίκων εκείνης της εποχής (μανάρια, κατσίκια, κότες κλπ).
Ήταν χαρούμενος, γελαστός και γλυκομίλητος άνθρωπος, Αγαπητός στους συντοπίτες του, ήσυχος και ήρεμος και συγχρόνως άνθρωπος του γλεντιού και της καλής προαίρεσης.
Το μεγάλο όμως χόμπι του ήταν το κυνήγι και θεωρείτο σαν ο πιο άρτιος σε κυνηγετικό εξοπλισμό και δραστηριότητα. Υπήρξε από τους καλύτερους «κουναβάδες», κυνηγός δηλαδή κουναβιών.
Ο Χρήστος Μπέκος παντρεύτηκε το 1933, με την Αναστασία Ντουμάνη και απέκτησαν μία κόρη, τη ζωή.
---
Η κόρη του Ζωή παντρεύτηκε στις 19-3-1961, τον Τζανάκο Κωνσταντίνο από την Πέτρα Λιβαδειάς και ο 1964 αναχώρησαν για το Βέλγιο (Βρυξέλλες), όπου εργάστηκαν και απέκτησαν δύο κόρες.Mpekos Cristos 2 Τη Λίτσα, που είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γάτο και έχει τέσσερα παιδιά, τον Πάρη, το Θανάση, το Χρήστο και τον Ορφέα και τη Χριστίνα, που είναι παντρεμένη με τον Κώστα Βλάχο και έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και το Φίλιππο.
Ο Κώστας Τζανάκος απεβίωσε στις 23-3-1987 κι η κηδεία του έγινε στη Στενή.
Η σύζυγός του Ζωή, παρέμεινε άλλα δέκα χρόνια στο Βέλγιο και το 1997 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Στενή

No thoughts on “+ Χρήστος Μπέκος”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου