Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Χριστίνα Πέτρου

Στις 5-4-2011 απεβίωσε η Χριστίνα Πέτρου, σε ηλικία 79 ετών και η νεκρώσιµη ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αµαρουσίου, όπου παραβρέθηκε πλήθος φίλων και συγγενών.
Cristina PetrouΗ Χριστίνα Πέτρου γεννήθηκε το 1932 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν κόρη της Βασιλικής και του Νικολάου Απέργη, ο οποίος είχε το κεντρικό βιβλιοπωλείο στην πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας. Η Χριστίνα παντρεύτηκε το 1962 τον Αναστάσιο Πέτρου, που είναι γιος του Πέτρου Πισινάρα και της Θεοδώρας Παλαιολόγου και απέκτησαν δύο παιδιά το Σταύρο και τη Θεοδώρα. 
Ο Σταύρος είναι πτυχιούχος Δασολόγος του ΑΠΘ, Επιθεωρητής Δασολόγος στη ΔΕΗ παντρεμένος µε την Αργυρώ Κουρµπέτη του Ιωάννη και της Ειρήνης Βλάχου, µε την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Τάσο και το Γιάννη. 
Η Θεοδώρα εργάζεται ως προγραμματίστρια/αναλύτρια στη µμηχανογράφηση της ΔΕΗ και έχει και πτυχίο Πολιτισµολόγου από το Πανεπιστήµιο. 
Η Χριστίνα Πέτρου ήταν φιλήσυχη, απλή, αξιοπρεπής και έντιµη. Άνθρωπος καλλιεργημένος αγαπούσε ιδιαίτερα τις τέχνες και τα γράµµατα και κυρίως το θέατρο και τον κινηµατογράφο. Μεγαλωμένη µέσα στο βιβλιοπωλείο του πατέρα της, ήταν λάτρης της κλασική ς λογοτεχνίας, της ποίησης και της αρχαίας ιστορίας. Ο τρόπος µε τον οποίο αφηγούταν ένα κλασικό έργο ήταν σχεδόν µαγικός, κάνοντας πολλές φορές αυτούς που την άκουγαν να συγκινηθούν από τη γλαφυρή περιγραφή της. 
Θρησκευόµενο πλάσµα αλλά και προοδευτικό απείχε από δεισιδαιµονίες και προλήψεις. Πίστευε στον άνθρωπο και στο δικαίωµά του να επιλέγει. 
Αγαπούσε ιδιαίτερα την πατρίδα της και σεβόταν τον ελληνικό πολιτισµό, ενώ όντας πολιτικό ον είχε άποψη και θέση για τα όσα διαδραµατίζονταν στον κόσµο. 
Αυτό όµως που κυρίως την χαρακτήριζε ήταν η αγάπη της στην οικογένειά της, η προσφορά της και η αφοσίωσή της σε, αυτήν. Γεννημένη για να είναι μάνα και σύζυγος πρόσφερε απλόχερα σε κάθε µέλος της οικογένειά της, την αγάπη της και τη φροντίδα της. Λάτρεψε τον άνδρα της, το συνεταιράκι της όπως συνήθιζε να λέει, τα παιδιά της (και τα τρία, καθώς δεν ξεχώριζε τη νύφη της), και τα εγγόνια της που κατάφεραν να κλέψουν την καρδιά της από τη πρώτη μέρα που γεννήθηκαν. 
Η Χριστίνα Πέτρου υπήρξε ένας ευλογημένος άνθρωπος, γιατί αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

No thoughts on “+ Χριστίνα Πέτρου”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου