Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Ιωάννης Μπεληγιάννης

Στις 13-3-2007 απεβίωσε ο Γιάννης Μπεληγιάννης. Η κηδεία του έγινε στις 20-3-2007 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου ζούσε και εργαζόταν εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Γιάννης ήταν γιος του Ταξιάρχη Μπεληγιάννη και της Σοφίας και ήταν ο τέταρτος από τα έξι αδέλφια. Ο Δημήτρης, ο Γιώργος(έχει αποβιώσει), ο Παναγιώτης, ο Γιάννης, ο Ανέστης και η Μαρία(έχει αποβιώσει).
Ioannis MpelhgiannisΈφυγε από τη Ελλάδα πριν 55 περίπου χρόνια για τη Γερμανία όπου εργάστηκε για λίγα χρόνια και στη συνέχεια και μέχρι το θάνατο του, μετέβη στη Δανία όπου και εργαζόταν σαν τυπογράφος σε εφημερίδες.
Έχει αποκτήσει τρία παιδιά.
Από την πρώτη του γυναίκα απέκτησε το Στέφανο και από τη δεύτερη την Ελένη και το Μιχάλη.
Η Ελένη είναι παντρεμένη στη Σουηδία και του έχει χαρίσει και δύο εγγονάκια.
Όπως είπαμε και προηγούμενα, ο Γιάννης απεβίωσε στις 13-3-2007. Όμως τρεις μέρες νωρίτερα, στις 10-3-2007 είχε τα γενέθλια του και έτσι είχε μπει στο 67° έτος της ηλικίας του.
Ο Γιάννης Μπεληγιάννης ήταν ένας άνθρωπος, καλός, φιλότιμος, ευχάριστος, ευγενής, αξιοπρεπής, πράος και η ψυχή του ήταν διαποτισμένη από αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτή του η καλοσύνη τον έκανε να αγαπά όλους τους συνανθρώπους του και εκδηλωνόταν με πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.
Αγαπούσε τους συμπατριώτες του και τους συγγενείς του και επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χρόνο το χωριό του που τόσο αγαπούσε, για να βρεθεί κοντά στους φίλους και γνωστούς, να μιλήσει μαζί τους και να θυμηθεί τα παλιά.
Κακός λόγος δεν είχε βγει από το στόμα του ποτέ και για κανέναν. Αγαπούσε όλο τον κόσμο και όλοι τον αγαπούσαν και τον εκτιμούσαν.
Οι καλές του πράξεις, που είχαν σαν αφετηρία την αγάπη προς τους συνανθρώπους του δεν σταμάτησαν ούτε και με το θάνατό του.
Απόδειξη ότι ο Γιάννης ήταν δωρητής οργάνων και όπως είναι φυσικό, με το θάνατο του, πρόσφερε ζωή σε κάποιους άλλους ανθρώπους.

No thoughts on “+ Ιωάννης Μπεληγιάννης”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου