Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

.+ Σοφία Ντουμάνη

Στις 12-5-1991, σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε η Σοφία Ντουμάνη. Η Σοφία καταγόταν από τη Στενή και ήταν κόρη του Κώστα και της Ελένης Τζίνη. Γεννήθηκε το 1901 και το 1931παντρεύτηκε με τον Κωνσταντίνο Ντουμάνη (Κατσαμπέκη)
Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Θανάση, την Ελένη και τον Παναγιώτη και τέσσερα εγγόνια.
Sofia NtoumaniΗ Σοφία ήταν μια γυναίκα εργατική, ακούραστη και εκτός από την ευθύνη του σπιτιού, την περιποίηση και φροντίδα για τον άντρα της και την ανατροφή και μεγάλωμα των παιδιών της, ασχολήθηκε πολύ και με τις εξωτερικές εργασίες, όπως η συγκέντρωση φυλλοχώματος, οι γεωργικές εργασίες, η ενασχόλησή της με την κτηνοτροφία και οπουδήποτε αλλού υπήρχε ανάγκη να τρέξει και να βοηθήσει τον άντρα της ή τα παιδιά της.
Το μεγαλύτεροι μέρος της ζωής της, μαζί με τον σύζυγό της το πέρασε στον Πύργο (Σκουντέρη), όπου σχεδόν έμενε μονίμως και εκεί περιποιόταν τα ζώα της και είχε κοντά και τα χωράφια της.
Ήταν μια απλή γυναίκα που απέφευγε τις προστριβές με τους γείτονες και τον υπόλοιπο κόσμο, καλοπροαίρετη, φιλότιμη και φιλική με τους ανθρώπους, που δούλεψε πολύ στη ζωή της για να βοηθήσει την οικογένειά της και να προσφέρει στα παιδιά της καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

No thoughts on “.+ Σοφία Ντουμάνη”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου