Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Νίκος Παπαϊωάννου

Ο Νίκος Παπαϊωάννου ήταν γιος Του Γεωργίου Παπαϊωάννου από τη Στενή και της Παναγιούλας Κυράνα από τους Καθενούς.
Ο Νίκος Παπαϊωάννου έφυγε από κοντά μας στις 14-5-2000 σε ηλικία 61 ετών, ακολουθώντας τη σύζυγό του Σούζυ, μετά από 15 περίπου μήνες που είχε κάνει το ταξίδι χωρίς επιστροφή (24-2-1999) σε ηλικία 56 ετών.
Nikos PapaioannouΕκεί που πήγε τον περίμενε η μητέρα του Παναγιούλα, που σε ηλικία 89 ετών, πριν σχεδόν τρία χρόνια (30-8-1997), είχε αναχωρήσει από τον κόσμο τούτο και έκανε ήδη συντροφιά στο σύζυγό της Γεώργιο, του οποίου την αγάπη, τη θαλπωρή και την προστασία, την είχε στερηθεί για 33 ολόκληρα χρόνια (είχε αποβιώσει το 1965 σε ηλικία 62 ετών).
Ο Νίκος Παπαϊωάννου, εκτός από τη μόρφωσή του και την επιστημονική του κατάρτιση (πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ), αποδείχθηκε κι ένας ευρηματικός επιχειρηματίας, διαθέτοντας επικοινωνιακή ευελιξία, μια αδιάλειπτη διάθεση για εργασία, ενώ η ανήσυχη ιδιοσυγκρασία του τον παρότρυνε συνεχώς να δημιουργεί και να μεγαλώνει τους ορίζοντες δράσης του.
Γνωστός σαν ιδιοκτήτης τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και ιδιοκτήτης εργοστασίου υποδημάτων παλαιότερα, αλλά ακόμα πιο γνωστός για τον καλό και προσιτό του χαρακτήρα, τη σεμνότητα και την αγάπη για το χωριό, αλλά και τα εξωραϊστικά έργα με τα οποία καλλώπισε το χωριό του τη Στενή, έκανε όλους τους Στενιώτες να τον αγαπήσουν και να χαίρονται για τις προόδους που έκανε ο Νίκος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του.
Αλλά δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς και τη συμπαράσταση και βοήθεια που πρόσφερε στο Νίκο η καλή και υποδειγματική σύζυγός του Σούζυ, που αν και ήταν Αγγλίδα στην καταγωγή, ενστερνίστηκε τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, φιλοσοφίας και ζωής και έτσι μεγάλωσε, σπούδασε και καθοδήγησε τα τρία παιδιά της, το Γιώργο, το Φίλιππο και τη Γιούλα και συμπαραστάθηκε στο σύζυγό της, στέκοντας πάντα δίπλα του στις λύπες, στις χαρές και στα προβλήματά του.
Όμως η αναπόφευκτη, η σκληρή, η αδήριτη μοίρα του ανθρώπου είναι αυτή. Με τη διαφορά ότι στην περίπτωση του Νίκου και της Σούζυ Παπαϊωάννου, η μοίρα χτύπησε πολύ πρόωρα.

No thoughts on “+ Νίκος Παπαϊωάννου”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου