Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Δημήτριος Μπεληγιάννης

Στις 12 Οκτωβρίου 2012 έφυγε από κοντά μας ο Δημήτριος Μπεληγιάννης του Αποστόλου, ύστερα από ολιγοήμερη ασθένεια
Ο Δημήτρης (Μήτσος) γεννήθηκε το 1930 στη Στενή Ευβοίας.. Ήταν γιος του Απόστολου Σιμιτζή (Λεβέντη) και της Παναγιούς Μπεληγιάννη. Είχε έξη αδέλφια, την Τσάνα, τη Μαρία, τη Βούλα, την Παρασκευή και το Χαράλαμπο (Λαμής).
Dimitrios MpeligiannisΣε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών υιοθετήθηκε από το θείο του Αποστόλη Μπεληγιάννη (τον πλούσιο ή άκληρο) αδερφό της μητέρας του Στέλλης Μπεληγιάννη-Αγγελή.
Ήταν παντρεμένος με τη Βασιλική, κόρη του Σπύρου Αγγελή και της Παναγιώτας (Πούλα), οι οποίοι επίσης κατάγονταν από τη Στενή.
Με τη σύζυγό του ο Δημήτρης έζησε 58 χρόνια και παρά τις δύσκολες συγκυρίες της ζωής, στηρίζοντας πάντα ο ένας τον άλλον τα κατάφεραν να βγουν νικητές, ζώντας πολύ αγαπημένοι και ευτυχισμένοι.
Απέκτησαν δύο παιδιά, τη Στέλλα και τον Αποστόλη.
Ευτύχισε να δει τα παιδιά του τακτοποιημένα και να χαρεί τέσσερα αξιολάτρευτα εγγόνια, τρία αγόρια από τη Στέλλα και ένα αγόρι από τον Αποστόλη.
Ο Δημήτρης μέχρι το 1968 ζούσε στη Στενή ασκώντας το επάγγελμα του γεωργού μαζί με τη σύζυγό του, υπό σκληρές συνθήκες, καλλιεργώντας τα χωράφια τους και παράλληλα ασχολείτο και με υλοτομικές εργασίες.
Το 1969 μετακόμισε στη Χαλκίδα, διότι προσελήφθη ως υπάλληλος στον ΟΤΕ απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Όσοι τον γνώρισαν έχουν ένα καλό λόγο να πουν, γιατί ήταν ένας αξιοπρεπής, εργατικός, κοινωνικός, δίκαιος και ευαίσθητος άνθρωπος και όλοι τον σέβονταν, τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Χαλκίδας που τον σκέπασε.

No thoughts on “+ Δημήτριος Μπεληγιάννης”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου