Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Βασίλειος Καραγιάννης

Ο Βασίλης Καραγιάννης, απεβίωσε στις 5-3-2001 και η κηδεία του έγινε στις 6-3-2001, στους Αγίους Αποστόλους, στο Μετόχι Διρφύων.
Ο Βασίλης ήταν 61 ετών. Είχε γεννηθεί ο 1940 στη Στενή. Γονείς του ήταν ο Ανέστης και η Μαρία.
Vasilios KaragiannisΑμέσως σχεδόν μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, γνώρισε τη σύζυγό του Κορνηλία και παντρεύτηκαν.
Εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, ζούσε στο Μετόχι, στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, όπου ασχολήθηκε με σιδηροκατασκευές και άλλες αγροτικές εργασίες. Τα τελευταία χρόνια ασχολιόταν μόνο με αγροτικές εργασίες.
Ο Βασίλης, με την εντατική και μεθοδική εργασία, το δημιουργικό, διορατικό και επινοητικό του νου και την επιθυμία για τη δημιουργία μιας ευτυχισμένης και τίμιας οικογένειας, κατάφερε με καλή διαχείριση και νοικοκυροσύνη και με τη συμπαράσταση και βοήθεια της εκλεκτής του συζύγου Κορνηλίας, που ήταν κόρη δασκάλου, να εκπληρώσει το όνειρο κάθε ανθρώπου.
Μια οικογένεια, όπου η στοργή και η αγωγή των γονιών προς τα παιδιά και η αγάπη και η ευγένεια των παιδιών προς τους γονείς, αναπαράγουν ένα διαρκές «δούναι και λαβείν» στο εσωτερικό της οικογένειας, που είναι το εχέγγυο για οικονομική και ηθική καταξίωση.
Ο Βασίλης Καραγιάννης είχε δύο παιδιά. Την Κατερίνα (Νίνα), που είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, το Βασίλη και τον Κώστα. Και τον Ανέστη, που ασχολείται με μεταφορές (φορτηγό δημοσίας) και παντρεύτηκε ένα χρόνο πριν από το θάνατο του πατέρα του.

No thoughts on “+ Βασίλειος Καραγιάννης”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου