Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Γεώργιος Σπυριδάκης

Απεβίωσε το 1995, σε ηλικία 88 ετών.
Ύστερα από 12 χρόνια, το 2007, τον ακολούθησε και η σύζυγός του Σταυρούλα.
Ήταν γιος του  Βασιλείου Σπυριδάκη και της Αναστασίας.
Spiridakis GeorgiosΓεννήθηκε το 1907 και παντρεύτηκε το 1932 με την Σταυρούλα Μπεληγιάννη και απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία και την Παρασκευή. Η Μαρία παντρεύτηκε με τον Δημήτριο Σπύρου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Σπύρο που είναι γιατρός και τον Γιώργο που είναι επιχειρηματίας.
Η Παρασκευή παντρεύτηκε τον Γιάννη Μακρή και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελένη που είναι υπαξιωματικός του Στρατού και τον Γιώργο που εργάζεται στην «Αλλατίνη»
Ο Γεώργιος Σπυριδάκης τελείωσε το Δημοτικό , το Σχολαρχείο και το Γυμνάσιο στη Χαλκίδα, αλλά παρέμεινε στη Στενή και ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία.
Υπήρξε ακούραστος, εργατικός και άριστος οικογενειάρχης.
Ήταν κοινωνικός, ανοιχτόκαρδος, πρόσχαρος και αγαπητός από τους συμπατριώτες του.
Διέθετε την ποιότητα της φαντασίας και την διανοητική ικανότητα της σύλληψης, της έκφρασης και της εκτίμησης του κωμικού. Ήταν πνευματώδης με εύθυμη διάθεση που εκδηλωνόταν με άκακη ειρωνεία που προκαλούσε στους άλλους διασκέδαση και ευχαρίστηση. Διακατήχετο από μια μορφή πνεύματος που παρουσίαζε την πραγματικότητα έτσι που να προβάλλεται με την διασκεδαστική όψη της. Με λίγα λόγια διέθετε πλούσιο χιούμορ και ήταν ετοιμόλογος και καλοπροαίρετος.
Έφυγε λοιπόν από κοντά μας ένας καλός και αγαπητός άνθρωπος, εκπληρώνοντας την αποστολή του στη γη, αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

No thoughts on “+ Γεώργιος Σπυριδάκης”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου