Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Νικόλαος Σιμιτζής

Ο Νικόλαος Σιμιτζής του Αθανασίου (Νάσκας), απεβίωσε στις 13-11-2001 σε ηλικία 74 ετών.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου, στην Καβάλα.

Nikolaos SimitzisΟ Νίκος Σιμιτζής είχε αδέλφια, την Παναγιού Σιμιτζή-Καρατζά που ζει στην Αμφιθέα Ευβοίας, το Δημήτριο Σιμιτζή που μένει στην Τριάδα Ευβοίας, το Γιάννη Σιμιτζή που μένει στη Χαλκίδα και την Ελένη (Λέγκω) Σιμιτζή-Λέων που ζει στην Κάτω Στενή.

Έφυγε πολύ μικρός από το χωριό (περίπου 20 ετών) και κατατάχθηκε στην Αστυνομία. Τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί.

Παντρεύτηκε τη Ρίτα (Μαργαρίτα) και διέμενε στην Καβάλα.

Απέκτησαν δύο κόρες. Την Καίτη (Κατερίνα) και την Πόπη (Παρθενόπη), που με τη σειρά τους παντρεύτηκαν και του χάρισαν πέντε εγγονάκια.

Αβάσταχτος πόνος όμως συνέτριψε την καρδιά ου ένα χρόνο πριν το θάνατό του, όταν στις 29-9-2000 ένα από τα εγγονάκια του πέθανε σε δυστύχημα.

Ήταν ένας σεμνός και τίμιος άνθρωπος. Ένας συνεπής, φίλεργος και στοργικός οικογενειάρχης, αλλά και δίκαιος, πειθαρχημένος και ειλικρινής λειτουργός της τήρησης της τάξης.

Η νοσταλγία για τον τόπο που γεννήθηκε ήταν μεγάλη, γι αυτό και κάθε επίσκεψή του στη Στενή, μετατρεπόταν σ΄έναν αγώνα δρόμου, για να δει και να χαρεί τ΄αδέλφια του με τις οικογένειές τους και τους άλλους συγγενείς και φίλους.

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου