Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Νικόλαος Μπεληγιάννης

Στις 24-2-2010 απεβίωσε ο Νικόλαος Μπεληγιάννης (Κάκης) σε ηλικία 78 ετών.
Η κηδεία του έγινε στις 25-2-2010, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.
Nikolaos MpelhgiannisΟ Νικόλαος Μπεληγιάννης γεννήθηκε το 1932 και ήταν γιος του Ιωάννου Μπεληγιάννη (Γιάγκου) και της Ευαγγελίας Λέων (Καλιάφα).
Στις 6-9-1959 παντρεύτηκε τη Γιούλα Γάτου του Ιωάννου από την Κάτω Στενή και απέκτησαν τρία παιδιά, την Ευαγγελία, το Γιάννη και το Δημήτρη.
Η Ευαγγελία παντρεύτηκε με το Βασίλη Χριστοδούλου και ζει στη Χαλκίδα και έχει τρία παιδιά, τον Κώστα, το Νίκο και τον Παναγιώτη. Ο Γιάννης παντρεύτηκε με την Σταυρούλα Ηλία από την Αμφιθέα, ζει στη Στενή και απέκτησε τρία παιδιά, την Παναγιώτα, το Νίκο και την Αθανασία. Ο Δημήτρης παντρεύτηκε την Τασία Γιαπλέ από τα Καμπιά ζει στο Βατώντα και απέκτησαν τρία παιδιά το Γιάννη, το Νίκο και τον Κώστα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Νίκος Μπεληγιάννης λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου καθηλώθηκε στο κρεβάτι για το υπόλοιπο της ζωής του, κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπέφερε, όμως ήταν ευχαριστημένος που έκανε το καθήκον του σαν άνθρωπος και σαν μέλος της κοινωνίας μας αφού έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, τα μεγάλωσε, τα αποκατέστησε και αυτά με τη σειρά τους του χάρισαν εννέα εγγόνια.
Είχε δουλέψει κάποιο διάστημα σαν βιομηχανικός εργάτης, άλλο ένα διάστημα 1,5 – 2 ετών είχε πάει στο Βέλγιο για δουλειά, ενώ τον υπόλοιπο καιρό ασχολείτο με τις γεωργικές εργασίες.
Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, εργατικότατος και είχε άποψη και γνώμη για τα κοινά, αλλά και θέληση για την υλοποίηση πολλών έργων που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν τη ζωή του αγρότη αλλά και των συγχωριανών του γενικότερα.
Δεν ήταν λίγες φορές που πρωτοστατούσε για να γίνουν έργα κοινής ωφέλειας για τον τόπο του και πάρα πολλές φορές είχε συνδράμει οικονομικά με γενναιόδωρες προσφορές για διανοίξεις αγροτικών δρόμων και πάντα πρόθυμα συνεισέφερε σε εράνους κάθε είδους κυρίως όταν επρόκειτο για κατασκευή έργων ή για ανακούφιση αναξιοπαθούντων.
Γι αυτό με την είδηση του θανάτου του πάρα πολλοί συγχωριανοί έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν στο ταξίδι του για την τελευταία του κατοικία.

 

No thoughts on “+ Νικόλαος Μπεληγιάννης”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου