Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Γεώργιος Ζέρβας

Στις 5-3-2002, απεβίωσε ο Ζέρβας Γεώργιος και η κηδεία του έγινε στην Άνω Στενή.
Ο Γεώργιος Ζέρβας ήταν 90 ετών. Είχε γεννηθεί το 1912. Παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 1936, με τη Σταμάτω Σπυριδάκη, ή οποία απεβίωσε τον Οκτώβριο του 1993. Ο αποδημήσας είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Την Κατίνα Γάτου (Κατιγκάρα), την Τασά Καμαριώτη (του Σταυρή), τον Παναγιώτη Ζέρβα (Μπάλιο) και τον Κυριάκο Ζέρβα (Κυριακό).
Georgios ZervasΑσχολήθηκε με τις γεωργικές εργασίες του χωριού και παράλληλα λειτουργούσε το νερόμυλο, πιο γνωστό σε όλους σαν «ο μύλος του Ντάρα» (Κωνσταντίνος Τσουτσαίος), με τον οποίο ήταν συνιδιοκτήτες του μύλου.
Μεγάλη αδυναμία του ήταν το κυνήγι και συχνά πήγαινε να ικανοποιήσει αυτή του την αγάπη, συνήθως μαζί με το φίλο και γείτονά του Χρήστο Μπέκο.
Το 1940 πολέμησε στην Αλβανία. Μετά τον πόλεμο, επί Ιταλών, χρημάτισε για ένα χρονικό διάστημα και πρόεδρος του χωριού.
Ο Γιώργος Ζέρβας ήταν ένας καλοσυνάτος, σεμνός, ήρεμος και πάντα χαμογελαστός άνθρωπος. Απέφευγε νε έρχεται σε προστριβές με τους συμπατριώτες του και όλους τους αγαπούσε και τους σεβόταν.
Ήταν ένας άνθρωπος που μόνος του έθετε τα όρια και τους περιορισμούς της συμπεριφοράς του, με αποτέλεσμα να διάγει μια ζωή, έχοντας μια αγαθή επικοινωνία με τους συνανθρώπους του, κάτι που σήμαινε πως είχε μια βαθειά συναίσθηση της αποστολής του και της συμμετοχής του στην κοινωνία του χωριού.
Αξίζει να αναφέρουμε πως για περίπου δέκα χρόνια, υπηρέτησε ως εκκλησιαστικός επίτροπος στην εκκλησία της Άνω Στενής.

No thoughts on “+ Γεώργιος Ζέρβας”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου