Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Ιωάννης Παπαϊωάννου

Στις 7-12-2011 απεβίωσε ο Γιάννης Παπαϊωάννου και η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Άνω Στενή.

Ο Γιάννης είχε γεννηθεί στη Στενή το 1941 και ήταν γιος του Γεωργίου Παπαϊωάννου και της Παναγιούλας Κυράνα από τους Καθενούς.

Ioannis PapaioannoyΤα αδέλφια του ήταν η Αικατερίνη και ο Νικόλαος, που και οι δύο έχουν αποβιώσει, όπως και οι γονείς του.

Από μικρός εργάστηκε σκληρά και κέρδισε τη μάχη της ζωής. Διακατεχόμενος από όρεξη για δουλειά και διαθέτοντας επιχειρηματικό δαιμόνιο, κατάφερε να ιδρύσει μια σημαντική επιχείρηση υποδηματοποιίας, που δέσποζε στην Ελληνική αγορά ενώ παράλληλα εξήγαγε σημαντικές ποσότητες σε άλλες χώρες.

Ήταν παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Καλλαρά από το Ξυλόκαστρο, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη Γιούλα και το Γιώργο.

Ήταν άνθρωπος εργατικός, έξυπνος, άριστος οικογενειάρχης, φιλικός, πρόσχαρος και αγαπητός από όλους.

Αγαπούσε την ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Στενή την οποία επισκεπτόταν συχνά

Η απουσία του προξένησε πόνο και θλίψη στην οικογένειά του. Τους συγγενείς και στους αμέτρητους φίλους του, που τον αγαπούσαν ειλικρινά.

Άνθρωποι σαν το Γιαννάκη – γιατί έτσι τον αποκαλούσαν οι φίλοι και γνωστοί – είναι άξιοι να αγαπηθούν από την κοινωνία, επειδή οι ίδιοι αγαπούν τους ανθρώπους με τρόπο αγνό, άδολο και ειλικρινή.

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου