Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Ελένη Βλάχου

Η Ελένη Βλάχου, σύζυγος Πέτρου Βλάχου, το γένος Σουλτάνη, απεβίωσε στις 14-2-2001, σε ηλικία 94 ετών και η κηδεία της έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Κάτω Στενή και η ταφή στην Αγία Αικατερίνη.

Eleni BlacouΗ Ελένη που είχε γεννηθεί το 1907, παντρεύτηκε με τον Πέτρο Βλάχο το 1942. Απέκτησαν ένα παιδί, το Θανάση, που είναι παντρεμένος με τη Σούλα Μυλωνά, που με τη σειρά τους, τους χάρισαν δύο εγγόνια. Την Ελένη και τον Πέτρο.

Το ζεύγος Βλάχου, επί 60 σχεδόν χρόνια, έζησε αρμονικά και αγαπημένα.

Η Ελένη υπήρξε καλή νοικοκυρά, φιλόστοργη μητέρα και τρυφερή γιαγιά,

Ήταν αγαπητή απ΄όλους τους συγγενείς, φίλους και γείτονες, που τη σέβονταν, την εκτιμούσαν και την υπολήπτονταν

Τίμησε και αγάπησε πάρα πολύ το σόι του άντρα της και υπήρξε εργατική και υπομονετική.

Ακόμα και το θάνατο τον αντιμετώπισε χωρίς βαρυγκώμια και το θεώρησε σαν ένα φυσιολογικό γεγονός, Χαρακτηριστικές είναι οι στιγμές λίγο πριν πεθάνει. Είπε στα παιδιά της, ότι σήμερα θα πεθάνει και τα παρακάλεσε να πάνε να κοιμηθούνε.

Απ΄ το σύζυγό της Πέτρο, ζήτησε να μείνει μαζί της και τον συμβούλευσε να φάει για να ανακτήσει δυνάμεις και να πιει ένα-δύο ποτήρια κρασί για να καλμάρουν τα νεύρα του, γιατί ήξερε ότι η νύχτα και η επόμενη μέρα που θα ακλουθούσε θα χρειαζόταν ψυχικό σθένος για να αντιμετωπίσει τον πόνο και τη θλίψη, αλλά και σωματική δύναμη για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που δημιουργούνται για την τέλεση μιας κηδείας.

Δεν πέρασαν 20-25 λεπτά και η Ελένη Βλάχου ξεψύχησε. Έφυγε απ΄τη ζωή έτσι όπως έζησε. Ήσυχα απλά, σωστά και τίμια, με εργατικότητα και υπομονή, βαδίζοντας πάντα με πρόγραμμα, σ΄ ότι αφορούσε τη ζωή της και τη ζωή της οικογένειάς της.

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου