Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Απόστολος Γιαλός 

Ο απόστολος Γιαλός, απεβίωσε στις 4-1-2001, σε ηλικία 85 ετών.
Υπήρξε ένας σεμνός, συνετός και εργατικός άνθρωπος και τρυφερός οικογενειάρχης.
Apostolos Gialos 1Η αγάπη και αφοσίωση στα παιδιά του, δεν ήταν μόνο θεωρητική αλλά κυρίως έμπρακτη και έγινε ολοφάνερο αυτό, όταν αναγκάστηκε να επωμισθεί το διττό ρόλο του πατέρα και της μητέρας, μιας και η άδικη μοίρα του μάτωσε την καρδιά, στερώντας του τη σύντροφο της ζωής του Μαρία (το γένος Σπυριδάκη), που απεβίωσε στις 30-1-1958. Σαράντα τρία χρόνια πριν αποβιώσει και ο ίδιος
Όλα αυτά τα χρόνια, ο Απόστολος Γιαλός, δεν προσπάθησε να ξαναφτιάξει Apostolos Gialos 2τη ζωή του, μένοντας πιστός στη φροντίδα των παιδιών του και επί πλέον για να μην επισκιασθεί από άλλο πρόσωπο η μνήμη της λατρευτής συζύγου του και τρυφερής μητέρας των παιδιών του.
Σήμερα τα παιδιά του έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες του.
Ο Δημήτρης (1947), εργολάβος (μωσαϊκά-πλακάκια), παντρεμένος με τη Ζωή Γεωργακοπούλου και πατέρας δύο παιδιών (Αποστόλης και Ανδρέας).
Η Κατερίνα (1948), παντρεμένη με το Γιώργο Δασκαλάκη (ιδιοκτήτη ταξί) και μητέρα δύο παιδιών (Σταύρος και Ειρήνη).
Ο Νίκος (1950), δημοτικός υπάλληλος, ενώ διαθέτει και οικογενειακή επιχείρηση (Σούπερ Μάρκετ), παντρεμένος με τη Ρούλα Γαβαλάκη και πατέρας δύο παιδιών (Αποστόλης και Μαρία).
Ο Αποστόλης Γιαλός κουράστηκε πάρα πολύ.
Δούλεψε στα μεταλλεία στη Μυτιλήνη, που μέχρι και σήμερα οι ντόπιοι τον θυμούνται για το χαρακτήρα του και τη σωστή συμπεριφορά του.
Δούλεψε στο νταμάρι στη Στενή (μεταξύ Άνω και Κάτω Στενής για όσους θυμούνται) και επίσης εργάστηκε για πολλά χρόνια στον κουμπάρο του Χρήστο Καρλατήρα, βάζοντας τα πρώτα λιθαράκια για την ανέγερση του ξενοδοχείου, ενώ ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι του κουμπάρου του.
‘Όταν έφυγε για την Αθήνα το 1966 (Ν. Ηράκλειο) συνέχισε να εργάζεται εκεί. Κουρασμένος αλλά και χαρούμενος που είδε τα παιδιά του τακτοποιημένα και ευτύχισε να καμαρώσει έξι εγγονάκια, έφυγε απ΄τη ζωή ήσυχα και ήρεμα για να συναντήσει την αγαπημένη του σύζυγο που για 43 ολόκληρα χρόνια την είχε στερηθεί.

No thoughts on “+ Απόστολος Γιαλός ”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου