Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Στενή

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011
Από την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Στενή Ευβοίας στις 6-11-1960.
Την Κυριακή 6-11-1960, πριν από 58 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκέφτηκε τη Στενή, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.
Ο κος Καραμανλής αφού έκανε μια βόλτα στο χωριό μετά ανήλθε στον αυχένα της Δίρφυς (υψόμετρο 1100 μ.) όπου θαύμασε την πανέμορφη φύση και θέα. Στη συνέχεια κατέληξε στο Ξενοδοχείο Δίρφυς του Χρήστου Καρλατήρα, που εκείνη τη χρονιά είχε αρχίσει τη λειτουργία του, όπου γευμάτισε και συζήτησε με τους τοπικούς παράγοντες για τα προβλήματα του χωριού.

Karamanlhs 1

Από αριστερά: Ο Βασίλειος Χουλιάρας, ο Δημήτρης Θωμάς, ο Νομάρχης κος Μήλιος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο γιατρός Κηρύκος Παπακωνσταντίνου, ο Κωνσταντίνος Βασιλείου (ο μικρός) και ο δικηγόρος Οδυσσέας Παλαιολόγος.

Karamanlhs 2

Από αριστερά: Ο βουλευτής Αντώνης Κακαράς, ο κ. Παπακωνσταντίνου(υπουργός επί των οικονομικών), ο πρόεδρος της Κοινότητας Στενής Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και ο κος Καραμανλής. Πίσω τους διακρίνονται ο Χρήστος Καρλατήρας και ο Νίκος Μπεληγιάννης.

Karamanlhs 3

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το Χρήστο Καρλατήρα.

Karamanlhs 4

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο βουλευτής Αντώνης Κακαράς, ο Χρήστος Καρλατήρας (όρθιος, σερβίρει), ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Σκούρας, ο πρόεδρος της Στενής Ταξιάρχης Μπεληγιάννης, ο Δ/ντής Χωρ/κής Ευβοίας κ. Σοϊμοίρης. Μετά από τους δύο που έχουν γυρισμένη την πλάτη, δίπλα από τον κ. Καραμανλή ο κος Ροδόπουλος.

Karamanlhs 5

Μακρινή φωτογραφία από το γεύμα του κου Καραμανλή.

Karamanlhs 6

Ο κος Καραμανλής έξω από το μπακάλικο του Γιώργου Τσουτσαίου. Ενώ χαιρετά τη Μαρία Τσουτσαίου. Στο μέσον διακρίνεται καθαρά η Παρασκευή Κουτσούκου-Γάτου και πίσω από τον Κύριο Καραμανλή ο Θανάσης Μπαρμπούρης.

Karamanlhs 7

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναχωρεί από τη Στενή


Από την εφημερίδα «Διρφυακά Νέα».

No thoughts on “Επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Στενή”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου