Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+.Παναγιούλα Παπαϊωάννου

Στις 30-8-1997, απεβίωσε η Παναγιούλα Παπαϊωάννου, σε ηλικία 89 ετών. Ο σύζυγός της, Γεώργιος Παπαϊωάννου, είχε αποβιώσει 33 χρόνια πριν, σε ηλικία 62 ετών το 1964.

Panagioula PapaioannouΗ Παναγιούλα όλο αυτό το διάστημα είχε αναλάβει και την ευθύνη της φροντίδας για τα παιδιά της, εκτελώντας τους ρόλους του πατέρα και της μητέρας. Όμως με τη βοήθεια και των παιδιών της κατάφερε να τα «φέρει βόλτα» και τα παιδιά της, η Αικατερίνη, ο Νίκος και ο Γιάννης, να προοδεύσουν στους τομείς που δραστηριοποιήθηκαν, κάνοντας τη μητέρα τους περήφανη και ευτυχισμένη. Λίγα χρόνια μετά το θάνατό της ακολούθησε και ο γιος της Νίκος (14-5-2000) καθώς και η σύζυγός του Σούζυ (24-2-1999)

Ο χαρακτήρας της ήταν πράος και σταθερός, οι αντιδράσεις της πλαισιωμένες από χαμόγελο και χιούμορ, οι συμβουλές της σωστές και εύστοχες.

Η υπομονή, η καρτερικότητα και ο διακαής πόθος για την ανατροφή και καλή τύχη των παιδιών της, ήταν τα όπλα που βοήθησαν τα παιδιά της να προοδεύσουν στις δουλειές τους, να αγαπήσουν το χωριό τους και τις παραδόσεις του, να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι μεταξύ τους, έχοντας σαν «σημείο εκκίνησης» το χωριό και τη μάνα, μιας και ο πατέρας είχε αποδημήσει πολύ νωρίτερα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΠΕΡΑΣΑΝ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΣ

ΠΑΤΕΡΙΤΣΑΣ

ΤΣΟΥΤΣΑΙΟΣ

ΧΑΛΙΟΣ

ΧΟΝΔΡΟΣ

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου