Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

+ Αχιλλέας και Μαρία Ντούρμα

Ο Αχιλλέας Ντούρμας, απεβίωσε το Μάρτιο του 1967. Πέντε χρόνια πριν, το Σεπτέμβριο του 1962, είχε αποβιώσει η σύζυγος του Μαρία.
Ο Αχιλλέας και η Μαρία είναι από τη Στενή και το 1950 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αυλώνα.
Η Μαρία είναι το γένος Μπεληγιάννη (η Μαγιώ του Κούτσουνου).
Achileas NtourmasΑπέκτησαν πέντε γιους. Τον Πέτρο, το Νίκο, το Βασίλη, τον Άγγελο και τον Παναγιώτη, οι οποίοι με τη σειρά τους, τους χάρισαν εννέα εγγόνια, από δύο ο Πέτρος, ο Νίκος, ο Άγγελος και ο Παναγιώτης και ένα ο Βασίλης.
Ο Πέτρος, ο Νίκος και ο Βασίλης ασχολήθηκαν με την γεωργία και την κτηνοτροφία, στην Αυλώνα, ενώ ο Άγγελος και ο Παναγιώτης εντάχθηκαν στο Αστυνομικό σώμα και σήμερα είναι συνταξιούχοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας.
Εκτός από τον Άγγελο που διαμένει στην Αθήνα, οι υπόλοιποι τέσσερις διαμένουν στην Αυλώνα.
Ο Αχιλλέας Ντούρμας, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, είχε μοιράσει τη ζωή του και τη ζωή της οικογενείας του μεταξύ Στενής και Αυλώνα, όπου κατέβαινε το χειμώνα, όπως έκαναν οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι που κατέβαιναν στα χειμαδιά.
Ο Αχιλλέας και η Μαρία Ντούρμα υπήρξαν υπόδειγμα γονέων, φροντίζοντας για τη συντήρηση και τη σωστή διοίκηση της οικογένειας, προσφέροντας στοργή και αγωγή στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να εισπράξουν σεβασμό και αγάπη από τους γιους και τα εγγόνια τους.
Ο Αχιλλέας υπήρξε άνθρωπος κοινωνικός και ενέπνεε σεβασμό και εκτίμηση στους συγχωριανούς του και όχι μόνο στη Στενή που ήταν ο τόπος καταγωγής του αλλά και στη δεύτερη πατρίδα του την Αυλώνα, γιατί διέθεταν, αυτός και η σύζυγος του υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

No thoughts on “+ Αχιλλέας και Μαρία Ντούρμα”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΑΣ

ΚΙΡΚΙΛΗΣ

ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζήτηση αρχείου