+ Βασίλειος Βασιλείου
Η φωτογραφία είναι του 1925 περίπου. Έχει βγει στην πλατεία της Άνω Στενής, δίπλα στο «Σχολαρχείο», από τη βορεινή πλευρά που είναι η μουριά.
Βλέπουμε την Ευαγγελία Βασιλείου και το σύζυγό της Βασίλη Βασιλείου (Δάσκαλος τότε στα Καμπιά).
Μπροστά είναι τα τρία τους παιδιά. Από αριστερά ο Τάσος, ο Θανάσης και ο Γιώργος.
Ο Βασίλης Βασιλείου είχε υπηρετήσει ως δάσκαλος στην Αμφιθέα, στους Στρόπωνες, στον Παγώντα, στα Καμπιά, στην Αγία Ελεούσα και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Ο Δάσκαλος Βασίλης Βασιλείου, «πιστή απεικόνιση» των περιγραφών του Κονδυλάκη, του Παπαδιαμάντη και τόσων άλλων νεοελλήνων λογοτεχνών, έζησε και δραστηριοποιήθηκε σε μια εποχή απλότητας, ρομαντισμού, ανιδιοτελούς αγάπης και πηγαίας έκφρασης για κάθε Ελληνικό.
Με τη λέξη «Δάσκαλος» εκείνη την εποχή, υπονοούσαν, όχι μόνο αυτόν που μορφώνει, αλλά επίσης αυτόν που διαπλάθει χαρακτήρες και διαμορφώνει συνειδήσεις. Επίσης όμως και τον ιερέα, το νομικό, τον συμβουλάτορα. Τον διαιτητή σε διαφορές μεταξύ κοινωνικών ομάδων, αλλά και ενδοοικογενειακών διενέξεων.
Ήταν ο παντογνώστης, ο ακριβοδίκαιος, ο πανεπιστήμων. Και όλα αυτά έπρεπε να αντιμετωπισθούν και να αξιοποιηθούν με ταπεινοφροσύνη, μειλιχιότητα και πολύ-πολύ αγάπη.
Ο Βασίλης Βασιλείου, απεβίωσε το 1942 σε ηλικία 55 ετών περίπου. Το 1970 απεβίωσε η σύζυγός του Ευαγγελία σε ηλικία 75 ετών, αφού επί 38 χρόνια σήκωνε στους αδύνατους γυναικείους ώμους της το βάρος, την ευθύνη κα την υπόσχεση στο σύζυγό της, να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της μόρφωσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών της. Του Γιώργου (Γ. Δ/ντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών), του Θανάση (Πολιτικός Μηχανικός) και του Τάσου (Τεχ/κός Εργοδηγός κατασκευών Δ,Ε.Η).
Ευτύχισε επίσης να καμαρώσει οκτώ εγγόνια.